Tietoa meistä

Infratek on Pohjoismaiden johtava kriittisen infrastruktuurin rakentamis- ja ylläpitotyön kokonaistoimittaja, jolla on noin 1 350 työntekijää ja useita toimistoja Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Pääkonttori sijaitsee Oslossa.

Infratekin tehtävä on yhteiskunnallisesti tärkeä, koska sen vastuulla on perusinfrastruktuurin toiminta. Pohjoismaissa arviolta yli kaksi miljoonaa ihmistä on riippuvaisia työstä, jota teemme asiakkaillemme joka päivä. Toimitamme monia eri palveluita sähkönjakelun, rautatiejärjestelmien kuituverkon ja valaistuksen aloilla.

Infratek on keskittynyt ammattilaismarkkinoihin ja asiakkaanamme on paljon suuria julkisen ja yksityisen sektorin yrityksiä. Visiomme mukaisesti olemme asettaneet tavoitteeksemme sekä orgaanisen että rakenteellisen kasvun Pohjoismaiden markkinoilla.

Pohjoismaissa on tulevina vuosina huomattava tarve pitää kunnossa ja laajentaa infrastruktuuria. Sähkön, kuituverkot, uudet energiamuodot ja julkisen tietoliikenteen kattavaan kriittiseen infrastruktuuriin on suunnitteilla suuria investointeja. Kriittisen infrastruktuurin rakentamisen ja ylläpidon kasvu edellyttää entistä suurempia ja tehokkaampia toimittajia, ja me aiomme olla mukana tässä kehityksessä.

Pohjolan Werkonrakennus Oy

Pohjolan Werkonrakennus Oy on ollut osa Infratek konsernia 8.1.2016 lähtien. Pohjolan Werkonrakennus Oy on erikoistunut sähkö- ja tietoliikenneverkkojen sekä tie-, katu-, liikennevalojen että kiinteistömuuntamoiden ja -kojeistojen suunnitteluun, rakentamiseen, huoltoon ja ylläpitoon. Tarjoamme yllä olevia palveluita verkkoyhtiöille, sähkö- ja teleyrityksille, kaupungeille, kunnille, ELY -keskuksille, teollisuudelle sekä talo- ja maanrakennusprojekteihin.

Palveluihimme sisältyy tarvittava suunnittelu, rakentaminen ja kunnossapitotyöt sekä tarvittaessa materiaalien ja aliurakointitöiden hankinta.

Vahvuutemme on projektien hallinnointi, monitaitoinen osaava henkilöstö, joustavat toimintatavat, osaavat yhteistyökumppanit sekä tehokkaat tuotantoprosessit. Kehitämme toiminnallamme rakentamiseen ja kunnossapitoon uusia asiakaslähtöisiä palveluja ja tuotteita yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Arvomme - Innovatiivisuus, Dynaamisuus ja Luotettavuus - ovat mukanamme kaikessa toiminnassa.

Pohjolan Werkonrakennus on laatuun panostava ja tehokas toimialamme palveluntuottaja. Pyrimme rakentamis- ja huoltotöissä eri menetelmien (jännitetöiden ja korvaavien sähkön syöttöjärjestelmien) käyttöön tavoitteena sähkönjakelukeskeytysten määrän vähentäminen. Pohjolan Werkonrakennus Oy:llä on ISO 9001, ISO 14001 ja OHSAS 18001 sertifioitu toimintajärjestelmä.

piilota

Historia

Infratek on kasvanut vain muutamassa vuodessa norjalaisen Hafslund-energiayhtiön verkkotoiminnan sisäisestä palveluyksiköstä itsenäiseksi yhtiöksi, jonka markkina-aluetta ovat kaikki Pohjoismaat.

Viimeisen  vuosikymmenen aikana Infratek on kasvanut norjalaisen Hafslund-energiayhtiön verkkotoiminnan sisäisestä palveluyksiköstä itsenäiseksi yhtiöksi, jonka markkina-aluetta ovat kaikki Pohjoismaat. Matka alkoi vuonna 2007, jolloin Infratek listattiin Oslon pörssiin pääomistajinaan Hafslund ja Fortum. Ajanjaksolla 2013 – 2017 Infratekin omisti Triton Partners (joka vuonna 2014 osti kaikki osakkeet ja yhtiö poistui Oslon pörssistä). Marraskuussa 2017 Infratekin osti VINCI Energies.

Alunperin Infratek toimi seuraavilla liiketoiminnan alueilla: vartiointi, turvallisuus ja infrastruktuuri. Toimistoja oli Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa. Vuodesta 2009 lähtien toiminta keskitettiin infrastruktuuri- ja turvallisuus-liiketoimintoihin.  Nykyään toimintaa on rationalisoitu entisestään ja keskitymme yhä enemmässä määrin kriittiseen infrastruktuuriin; näitä palveluja ovat Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa mm. suur- ja pienjännite sähköasemat, valaistus sekä rautateiden käyttö- ja kunnossapitopalvelut.

Käsitteellä kriittinen infrastruktuuri tarkoitetaan perusinfrastruktuuria, jonka avulla nyky-yhteiskunta toimii. Meidän tehtävänämme on ylläpitää kriittistä infrastruktuuria, josta yhteiskunta on riippuvainen. Vuosien mittaan meille on tullut useita uusia työntekijöitä ja mukana on myös edelleen useita työntekijöitä, jotka ovat olleet mukana Infratekin perustamisesta lähtien. Arvomme; työtyytyväisyys, tavoitettavuus ja muutosvalmius, tekevät Infratekistä halutun työpaikan, jossa jokaista työntekijää kannustetaan kehittymään.

Meillä on vahva markkina-asema ja markkinasuuntautunut Pohjoismainen organisaatio. Tammikuussa 2016 Infratek osti Pohjolan Werkonrakennus Oy:n. Hankinta vahvisti Infratekin asemaa palveluntarjoajana suomalaisilla sähkönjakeluverkon markkinoilla. Tavoitteenamme on organisaatiotamme kehittämällä ja rakennemuutoksien avulla laajentaa toimintaamme vieläkin laajemmalle Pohjoismaissa. Tammikuussa 2017 Infratek osti osan suomalaisen Helen Oy:n Teknisten palvelujen yksiköstä

 

Omistajamme

VINCI 
VINCI on maailmanlaajuinen toimija liikenteen ja rakentamisen toimialoilla, työllistäen yli 183 000 ihmistä sadassa maassa. Suunnittelemme, rahoitamme, rakennamme ja hoidamme infrastruktuuria ja rakenteita, jotka helpottavat kaikkien päivittäistä elämää ja liikkuvuutta. Koska uskomme suorituskykyyn yli taloudellisten rajojen, olemme sitoutuneet toimimaan ympäristön ja yhteiskunnan kannalta vastuullisella tavalla. Projektimme ovat julkisesti kiinnostavia ja uskomme että vuorovaikutus ja sitoutuminen kaikkien sidosryhmiemme kanssa on ensiarvoista liiketoimintamme suorittamisen kannalta. VINCI:n tavoite on luoda pitkäaikaista arvoa asiakkailleen, osakkeenomistajilleen, työntekijöilleen, kumppaneilleen ja yhteiskunnalle kokonaisuudessaan. 
www.vinci.com

VINCI Energies 
Maailma muuttuu jatkuvasti. VINCI Energies keskittyy yhteyksiin, suorituskykyyn, energiatehokkuuteen ja tietoliikenteeseen saavuttaakseen ohituskaistan uusien teknologioiden tuomisessa markkinoille ja tukeakseen kahta merkittävää muutosta: digitaalista muodonmuutosta ja energiansiirtoa. Vahvojen alueellisten juurien ja ketterän organisaation ansiosta VINCI Energies:in liiketoimintayksiköt auttavat kasvattamaan energia-, liikenne- ja informaatioinfrastruktuurin, teollisuuslaitosten ja rakennusten turvallisuutta, luotettavutta ja tehokkuutta. 
2016: 10.2 mrd € liikevaihto // 64 500 työntekijää // 1600 liiketoimintayksikköä // 52 maata
www.vinci-energies.com
 

Ota yhteyttä

Tätä kautta voit tehdä tilauksia tai ottaa yhteyttä meihin esim. saadaksesi lisätietoja.

Etunimi*
Sukunimi*
Yritys*
Sähköposti*
Puhelin*
Postinumero
Kaupunki
Viesti...