Tietoa meistä

Infratek on Pohjoismaiden johtava kriittisen infrastruktuurin rakentamis- ja ylläpitotyön kokonaistoimittaja, jolla on noin 1 350 työntekijää ja useita toimistoja Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Pääkonttori sijaitsee Oslossa.

Infratekin tehtävä on yhteiskunnallisesti tärkeä, koska sen vastuulla on perusinfrastruktuurin toiminta. Pohjoismaissa arviolta yli kaksi miljoonaa ihmistä on riippuvaisia työstä, jota teemme asiakkaillemme joka päivä. Toimitamme monia eri palveluita sähkönjakelun, rautatiejärjestelmien kuituverkon ja valaistuksen aloilla.

Infratek on keskittynyt ammattilaismarkkinoihin ja asiakkaanamme on paljon suuria julkisen ja yksityisen sektorin yrityksiä. Visiomme mukaisesti olemme asettaneet tavoitteeksemme sekä orgaanisen että rakenteellisen kasvun Pohjoismaiden markkinoilla.

Pohjoismaissa on tulevina vuosina huomattava tarve pitää kunnossa ja laajentaa infrastruktuuria. Sähkön, kuituverkot, uudet energiamuodot ja julkisen tietoliikenteen kattavaan kriittiseen infrastruktuuriin on suunnitteilla suuria investointeja. Kriittisen infrastruktuurin rakentamisen ja ylläpidon kasvu edellyttää entistä suurempia ja tehokkaampia toimittajia, ja me aiomme olla mukana tässä kehityksessä.

Pohjolan Werkonrakennus Oy

Pohjolan Werkonrakennus Oy on ollut osa Infratek konsernia 8.1.2016 lähtien. Pohjolan Werkonrakennus Oy on erikoistunut sähkö- ja tietoliikenneverkkojen sekä tie-, katu-, liikennevalojen että kiinteistömuuntamoiden ja -kojeistojen suunnitteluun, rakentamiseen, huoltoon ja ylläpitoon. Tarjoamme yllä olevia palveluita verkkoyhtiöille, sähkö- ja teleyrityksille, kaupungeille, kunnille, ELY -keskuksille, teollisuudelle sekä talo- ja maanrakennusprojekteihin.

Palveluihimme sisältyy tarvittava suunnittelu, rakentaminen ja kunnossapitotyöt sekä tarvittaessa materiaalien ja aliurakointitöiden hankinta.

Vahvuutemme on projektien hallinnointi, monitaitoinen osaava henkilöstö, joustavat toimintatavat, osaavat yhteistyökumppanit sekä tehokkaat tuotantoprosessit. Kehitämme toiminnallamme rakentamiseen ja kunnossapitoon uusia asiakaslähtöisiä palveluja ja tuotteita yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Arvomme - Innovatiivisuus, Dynaamisuus ja Luotettavuus - ovat mukanamme kaikessa toiminnassa.

Pohjolan Werkonrakennus on laatuun panostava ja tehokas toimialamme palveluntuottaja. Pyrimme rakentamis- ja huoltotöissä eri menetelmien (jännitetöiden ja korvaavien sähkön syöttöjärjestelmien) käyttöön tavoitteena sähkönjakelukeskeytysten määrän vähentäminen. Pohjolan Werkonrakennus Oy:llä on ISO 9001, ISO 14001 ja OHSAS 18001 sertifioitu toimintajärjestelmä.

piilota

Historia

Infratek on kasvanut vain muutamassa vuodessa norjalaisen Hafslund-energiayhtiön verkkotoiminnan sisäisestä palveluyksiköstä itsenäiseksi yhtiöksi, jonka markkina-aluetta ovat kaikki Pohjoismaat.

Viimeisen  vuosikymmenen aikana Infratek on kasvanut norjalaisen Hafslund-energiayhtiön verkkotoiminnan sisäisestä palveluyksiköstä itsenäiseksi yhtiöksi, jonka markkina-aluetta ovat kaikki Pohjoismaat. Matka alkoi vuonna 2007, jolloin Infratek listattiin Oslon pörssiin pääomistajinaan Hafslund ja Fortum. Vuodesta 2013 lähtien  yhtiön on omistanut sijoitusyhtiö Triton, joka lunasti itselleen itselleen kaikki loputkin Infratekin osakkeet vuonna 2014. Tällöin Infratek myös poistui Oslon pörssin listoilta.

Alunperin Infratek toimi seuraavilla liiketoiminnan alueilla: vartiointi, turvallisuus ja infrastruktuuri. Toimistoja oli Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa. Vuodesta 2009 lähtien toiminta keskitettiin infrastruktuuri- ja turvallisuus-liiketoimintoihin.  Nykyään toimintaa on rationalisoitu entisestään ja keskitymme yhä enemmässä määrin kriittiseen infrastruktuuriin; näitä palveluja ovat Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa mm. suur- ja pienjännite sähköasemat, valaistus sekä rautateiden käyttö- ja kunnossapitopalvelut.

Käsitteellä kriittinen infrastruktuuri tarkoitetaan perusinfrastruktuuria, jonka avulla nyky-yhteiskunta toimii. Meidän tehtävänämme on ylläpitää kriittistä infrastruktuuria, josta yhteiskunta on riippuvainen. Vuosien mittaan meille on tullut useita uusia työntekijöitä ja mukana on myös edelleen useita työntekijöitä, jotka ovat olleet mukana Infratekin perustamisesta lähtien. Arvomme; työtyytyväisyys, tavoitettavuus ja muutosvalmius, tekevät Infratekistä halutun työpaikan, jossa jokaista työntekijää kannustetaan kehittymään.

Meillä on vahva markkina-asema ja markkinasuuntautunut Pohjoismainen organisaatio. Tammikuussa 2016 Infratek osti Pohjolan Werkonrakennus Oy:n. Hankinta vahvisti Infratekin asemaa palveluntarjoajana suomalaisilla sähkönjakeluverkon markkinoilla. Tavoitteenamme on organisaatiotamme kehittämällä ja rakennemuutoksien avulla laajentaa toimintaamme vieläkin laajemmalle Pohjoismaissa.

 

Omistajamme

Triton on sijoitusyhtiö, joka omistaa yrityksiä eri sijoitusrahastojen kautta. Triton panostaa Pohjois-Euroopassa – erityisesti Itävallassa, Tanskassa, Suomessa, Saksassa, Italiassa, Norjassa, Espanjassa, Ruotsissa ja Sveitsissä - sijaitseviin keskisuuriin yrityksiin ja pyrkii vaikuttamaan niiden kehitykseen positiivisesti. Näillä Euroopan alueilla Triton on keskittänyt toimintaansa erityisesti teollisuuden, liikepalveluiden ja terveydenhuollon aloille.

Triton on perustettu vuonna 1997 ja yhtiö sijoittaa yrityksiin, joiden liiketoimintaa voi parantaa pitkällä aikavälillä. Tritonin hallitus ja johtajisto haluavat edistää  yritysten positiivista muutosta kohti kestäviä toiminnallisia parannuksia ja kasvua. Tällä hetkellä Tritonilla on sijoitussalkussaan 29 yritystä. Niiden yhteenlaskettu liikevaihto on 13,8 miljardia euroa ja niissä on yli 59 000 työntekijää.

Tritonilla on neuvonantajana erityisryhmä sijoitusalan ammattilaisia Saksassa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa, Luxenburgissa ja Jerseyssä. Lisätietoa löytyy nettisivuilta: www.triton-partners.com

Ota yhteyttä

Tätä kautta voit tehdä tilauksia tai ottaa yhteyttä meihin esim. saadaksesi lisätietoja.

Etunimi*
Sukunimi*
Yritys*
Sähköposti*
Puhelin*
Postinumero
Kaupunki
Viesti...