Infratek ostaa Pohjolan Werkonrakennuksen

Yritykset yhdistävät voimansa Suomen sähkönjakeluverkon markkinoilla

Infratek, vahva suomalainen kantaverkon sähköasemaurakoitsija, viimeistelee tänään Pohjolan Werkonrakennus Oy:n hankinnan. Pohjolan Werkonrakennus on vahvasti kasvanut, Oulusta kotoisin oleva sähköverkkojen palvelutoimittaja. Yhdistelmä mahdollistaa vahvan aseman kotimaisilla jakeluverkkomarkkinoilla kautta maan. Sijoitusyhtiö Tritonin omistama Infratek etsii Suomessa nyt uutta johtajaa, joka vie tuoreen yrityksen rohkeasti kohti tulevaa.

– Uskomme, että Infratek ja PWR tulevat olemaan erittäin vahva yhdistelmä. Tämän hankinnan myötä pystymme tarjoamaan kattavampia korkealaatuisia palveluita asiakkaillemme sähkönjakeluliiketoiminnassa. Haluamme nyt palkata divisioonan päällikön, joka ajaa kunnianhimoisia kehityssuunnitelmiamme Suomessa, kertoo Infratekin toimitusjohtaja Lars Bangen.

Yritysten liikevaihto oli yhteensä noin 40 miljoonaa euroa vuonna 2014. Avainasiakkaina yrityksillä ovat monien muiden muassa Fingrid, Elenia, Caruna ja Savon Voima.

– Infratek on osaava ja hyvä omistajataho PWR:lle. Yhdessä voimme jatkaa liiketoimintamme kehittämistä. Uskon vakaasti, että yhdistelmä tulee olemaan hyödyllinen sekä henkilöstöllemme, asiakkaillemme että yhteistyökumppaneillemme, PWR:n osaomistaja ja toimitusjohtaja Antero Vehkala kertoo.

Infratek hankkii yhtiön koko osakekannan ja kauppa viimeistellään tänään.

Pohjolan Werkonrakennus

Pohjolan Werkonrakennus on vuonna 2006 perustettu yritys, joka toimii Pohjois- ja Keski-Suomessa, Savossa sekä Hämeessä. Päätoimipiste on Oulussa. Yritys työllistää noin 150 henkeä ja yhtiön viime vuoden liikevaihto oli 18 miljoonaa euroa. Hankinta vahvistaa Infratekin asemaa urakoitsijana suomalaisilla sähkönjakeluverkon markkinoilla. Lisätietoa verkkosivuilla osoitteessa www.pwr.fi

Infratek

Infratek on Pohjoismaiden sähköverkkopalvelujen johtava palveluntarjoaja. Yrityksen asema on erityisen vahva jakeluverkoissa Norjassa ja Ruotsissa sekä kantaverkoissa Suomessa. Pohjoismaisen konsernin liikevaihto oli noin 280 miljoonaa euroa vuonna 2014 ja liikevoitto noin 15 miljoonaa. Suomessa yrityksen liikevaihto oli noin 28,5 miljoonaa euroa. Suurin suomalainen asiakas on kantaverkkoyhtiö Fingrid. Infratekin omistaa sijoitusyhtiö Triton. Lisätietoa verkkosivuilla osoitteessa: www.infratek.fi

Lisätietoa (englanniksi) antavat:

Lars Bangen, toimitusjohtaja Infratek. Puh. +47 23 12 88 00

Vibecke Skjolde, talousjohtaja Infratek. Puh. +47 23 12 88 00

 

 

08/01/2016

Ota yhteyttä

Tätä kautta voit tehdä tilauksia tai ottaa yhteyttä meihin esim. saadaksesi lisätietoja.

Etunimi*
Sukunimi*
Yritys*
Sähköposti*
Puhelin*
Postinumero
Kaupunki
Viesti...